Afstellen

Ons compleet ingerichte Tovami Testcentrum beschikt over een geremde Tovami Testbank. Deze rem is nodig om de motorfiets bij alle toerentallen en belastingen goed te kunnen afstellen. Zonder een rem op de bank is dat niet mogelijk. Wij meten SAE pk of kW aan het achterwiel. Motor pk’s = +/- 5 % meer. Hedendaagse injectie motoren worden afgesteld op een lambda waarde (air fuel) van +/- 14,7 of hoger theoretische waarde (euro norm). Dit vooral in het onder en middengebied. Dit is juist het gebied bij wegmotoren waar je het meest gebruik van maakt. In de praktijk betekend dit dat de motor te arm is afgesteld. Als u een vervangingsuitlaat of luchtfilter monteert zal hij zeker nog armer gaan lopen met als gevolg minder koppel en pk’s en minder soepel lopen.

Tuning

Hieronder een aantal voorbeelden van onderdelen en programmatuur om te komen tot een verbeterde afstelling van diverse motoren.
Afstel Mogelijkheden

Afstel Mogelijkheden

 

Voor mogelijkheden en prijsopgave kunt u ons altijd bellen: 0591 – 362 393.

Verklaring foto hierboven 
1 TFI: voor diverse motoren 
2 Rapid: voor diverse motoren 
3 Power commander: voor diverse motoren 
4 Ultimap Eproms: voor Ducati, Guzzi, MV, Laverda, BMW 
5 Standaard comp. P7 / P8 / 16m eprom aangestuurd. 
6 Ultimap Flash load 15m ecu:voor Ducati, Guzzi 
7 Ultimap U59, vervaningscomputer Ducati 
8 Teka Suzuki, via std. diagnose steker 
9 Tuneboy: voor Triumph, Aprilia, Benelli, Sagem ECU 
9 Tuneboy: voor Triumph, Keihin ECU 
10 Ultimap diagnose: voor Ducati, Guzzi, Laverda, MV,Gas-Gas 
11 K&N Luchtfilters: voor diverse motoren 
12 BMC Luchtfilters: voor diverse motoren 
13 Dyna Carburatie kit: voor diverse motoren

 

 

Heeft u problemen met de afstelling van uw motorfiets of twijfelt u hieraan. Maak dan eens vrijblijvend een afspraak voor een diagnose run op onze bank. Kosten hiervan zijn € 50,= incl. BTW. Hierna kunnen wij eventueel voor u een passende oplossing zoeken. Voor de meeste motormerken hebben wij wel een oplossing. Wij geven de garantie, geen verbetering in koppel of pk’s dan ook geen kosten.